Sayın, velilerimiz ve öğrencilerimiz;

30/10/2023-12/11/2023  tarihleri arasında okulumuzun tamamında 1.DÖNEM 1. ORTAK YAZILILAR YAPILACAKTIR. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Sınavlarla ilgili olarak,

1-           Aynı gün tüm öğrencilerimiz bir ya da iki dersten ortak sorularla yazılı olacaklar.

2-           Ders/ ya da derslerin sınav tarihleri sınıf gruplarimizda paylaşilmis olup  e okula da girişi yapilmistir. Hangi kazanımlardan kaçar tane soru sorulacağı ile ilgili bilgileri ders öğretmenlerimiz  bilgilendirme yapacaktır.

3-           Öğrencimizin olası sınava girmemesi durumunda mazeretini beş gün içinde okul idaremize yazılı olarak bildirmekle velilerimiz sorumludur. Mazereti geçerli sayılmayan ve mazeretini beş gün içinde bildirmeyen öğrencilerimiz sınava mazeretsiz olarak girmedi sayılacak.

4-           Okulumuzun yaptığı tüm sınavlarda sorular; açık uçlu veya kısa cevaplı sorulardan oluşacaktır.

5-           Türkçe ve İngilizce derslerimizde sınavlar üç bölümden oluşacak ve yazılı notu ortalamalar alınarak (yazılı sınavın %50si+ konuşma sınavının %25i + Dinleme sınavının %25i ) tek not olarak e okul sistemine girilecektir.

6-           Türkçe dersinden 70 ve diğer tüm derslerden ortalaması 50 den aşağı olan öğrenciler yıl sonunda başarısız sayılacaklardır.

Ekm

CEMİL BABA ORTAOKULU ÖĞRETMENLERİMİZİN MÜSAİT OLDUĞU GÜN VE SAATLERE GÖRE VELİ GÖRÜŞME TAKVİMİMİZ OLUŞTURULMUŞTUR.

Haz

2023 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru  ve Onay Süresi  21 Haziran 2023 tarihi, onay süresi ise 22 Haziran 2023 tarihi saat 17.00'ye kadar uzatılmıştır.

Şbt

Anayasa´da yer alan eğitim hakkı ve bilhassa yetişkin okuma yazma eğitimi hayat boyu öğrenmenin temelini oluşturmaktadır. Eğitim ve öğretim hakkından yararlanamayan ve temel okuma yazma eğitimini tamamlamayan kişilerin, yasaların kendilerine verdiği diğer hak ve özgürlüklerden de yeterince yararlanamadıkları görülmektedir. Bu amaçla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine ERDOĞAN’ın himayelerinde, Okuryazarlık Seferberliği başlatılması planlandığı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 2018/4 nolu Genelge gönderilmiştir. Genelge doğrultusunda seferberlik çalışmalarının ilk dönemi 5 Şubat 2018 ile 15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsamaktadır.... Bu kapsamda; 05-19 Şubat 2018 tarihleri arasında halk eğitimi merkezlerince il ve ilçelerdeki okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için gerekli çalışmalar yapılacaktır. İlgilenen kişilerin kendilerine en yakın Halk Eğitim Merkezine başvurması veya müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir.